Over de docenten van Lila Yoga Haarlem

Marloes en Noortje geven les vanuit hun eigen ervaringen en willen mensen inspireren om op zelfontdekkingstocht te gaan, zowel tijdens de yogalessen en workshops in de studio in Haarlem als daarbuiten.

Hieronder stellen Marloes en Noor zich aan je voor:

Voor Marloes is Yoga en Ayurveda de rode draad in haar leven. Ze beoefent dagelijks Ashtanga Yoga en verdiept zich continu in de Ayurveda. Ze studeert jaarlijks met haar leraren Prem en Radha in Bali.

Dit Amerikaanse duo is opgeleid in India bij hun leraar Sri K. Pattabi Jois, en wonen nu beide op Bali waar zij een eigen Ashtanga Centrum hebben opgericht. Zie www.ashtangaworld.com. Ook in Nederland volgt ze regelmatig workshops en opleidingen om zich te blijven ontwikkelen. Marloes beoefent sinds 2016 ook de ‘7th series’ van Ashtanga en zoekt continu naar een verantwoorde en bewuste aanpak van het ouderschap. Ook tijdens haar zwangerschap, de bevalling en daarna heeft ze yoga en ayurveda gebruikt om gezond te blijven en snel te herstellen.

Marloes van der Hout is in 2012 begonnen met lesgeven bij verschillende yogastudio’s. In september 2014 opende ze haar eigen yogastudio in de Oranjeboomstraat in Haarlem.

“Het dagelijks doen van de yoga is niet altijd makkelijk, maar heeft me ontzettend veel gegeven en ik zou nooit meer zonder willen. Het leert je wat je nodig hebt om als mens gelukkig te zijn. Voor iedereen is dit wat anders. Yoga is als een spiegel en je leert steeds beter kijken.”

Noor bekijkt yoga als een levensstijl die haar in balans houdt, rust en inspiratie geeft en een uitstekende gezondheid bevordert.

Tijdens een algeheel dieptepunt haar leven begon ze in 2010 met yogalessen in Maastricht. Na vier jaar regelmatig lessen stapte ze over naar een dagelijkse mysore style practice en toen was haar yogavuur echt aangewakkerd; ze voelde heel sterk dat het yogasysteem iets was dat resoneerde in wie ze wilde zijn als mens. In 2015 volgde ze de Teacher Training Ashtanga Yoga Intensive Training bij de yogastudio in Eindhoven, gegeven door Claudia Pradella van Delight Amsterdam. Inmiddels geeft ze sindsdien met liefde les om yoga te delen met iedereen die daar open voor staat.
In 2016 begon Noor ook nog een intensieve opleiding tot Yoga Therapeut bij de Krishnamacharya Healing & Yoga Foundation in India. Als Yogatherapeut helpt ze mensen met fysieke of mentale klachten op een zachte maar doeltreffende manier.

Voel je welkom om de magie van yoga te ervaren in haar lessen!

“Voor mij is de houten vloer van Lila yoga telkens weer thuis komen. Marloes en Noortje zijn beide docenten met een schat aan kennis en weten dit vooral erg goed te combineren met hun gevoel. Hierdoor weten ze heel goed wat voor jou als student het beste is, wat voor jou als individu hetgeen is wat je nodig hebt en wat je aan kan.”
Sandra de Bruijn